چکیده پایان نامه :عوامل تأثیر شیطان بر انسان از منظر قرآن و روایات
تحقیق پایانی سطح دو (کارشناسی)
عنوان :عوامل تأثیر شیطان بر انسان از منظر قرآن و روایات
استاد راهنما :سرکار خانم اعظم رحمانی
استاد داور : حجت الاسلام والمسلمین سید احمد میرخلیلی
محقق :زهرا جهانی
چکیده
در مسیر بندگی انسان همیشه دغدغه حضور شیطان انسی و جنی وجود داشته است .
انبیای الهی در راس آنها حضرت ختمی مرتبت در آموزه های الهی خود تاکید بر شیطان شناسی اعم از شیطان درون و بیرون داشته اند . در مسیر این معرفت افزایی بیان محدوده نفوذ و تاثیر شیاطین و عوامل مرتبط و موثر در این تاثیر گذاری، مورد توجه آنها بوده است .
در این تحقیق در بیان تحلیلی و توصیفی سعی بر ارائه و جمع بندی نظر قرآن کریم در روایات در حوزه تاثیر شیطان بر انسان خصوصا در دو حیطه درونی و بیرونی شده است .
تاثیر شیطان در حیطه درونی عواملی مانند :جهل و غفلت و وسوسه و پاره ای رذایل اخلاقی مورد توجه بوده است .
تاثیر شیطان در حیطه بیرونی به عواملی همچون دنیا گرایی و شهوت گرایی و اسراف و… پرداخته شده است، که چنین رذایلی تأثیر فراوانی در دین گریزی و منحرف کردن از سلوک الی الله در افراد داشته است . اگر بدون علم و از روی غفلت کار می کند چرا که انسان برای رشد و تکامل و احتیاجات روانی نیاز به محبت دارد که از طریق دوستان و اطرافیان تأمین می شود که اگر با تشخیص نادرست باشد و معاشرت با آنان صورت گیرد شیطان با عمل وسوسه وارد می شود تا انسان با پیروی از هوای نفس با زیبا جلوه دادن اعمال زشت انسان را از راه صحیح منحرف کند ؛ به هر حال می توان با استغفار و توبه و نماز و روزه و استعاذه و ذکر و یاد خدا بر شیطان تسلط پیدا کرد و سلوک رحمانی را انتخاب کرد .
کلید واژه : شیطان، انحراف، تسلط ، انسان