چرا عده ای می گویند توسل حرام است ؟
وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ لِيُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَ لَوْ أَنَّهُمْ إِذْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ جاؤُکَ فَاسْتَغْفَرُوا اللَّهَ وَ اسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُوا اللَّهَ تَوَّاباً رَحيماً (سوره نساء ، آیه 64)
و ما هیچ رسولی را نفرستادیم مگر آنکه به یاری و توفیق خدا از وی اطاعت شود. و اگر آنها هنگامی که به خویشتن ستم کردند نزد تو می آمدند ، آن گاه از خداوند آمرزش می خواستند و رسول خدا نیز برای آنها طلب آمرزش می کرد بی تردید خدا را بسیار توبه پذیر و مهربان می یافتند.
خداوند در این آیه شریفه اشاره دارد که اگر برای توبه نزد پیامبر صلی الله و علیه و آله می رفتند و پیامبر صلی الله و علیه و آله برایشان دعا می کرد خداوند آن ها را می بخشید.
در آیات دیگری نیز چنین مضامینی آمده مثلاً در مورد خطای برادران حضرت یوسف علیه السلام که نزد حضرت یعقوب علیه السلام آمده و از پدر خواستند که برای آن ها استغفار کند و پدر خواسته آن ها را پذیرفت و اعتراضی نکرد .
پس چرا عده ای می گویند توسل حرام است ؟
آیت الله بهجت (ره) می فرمودند که کسانی که توسل به پیامبر صلی الله وعلیه و آله را اشتباه می دانند پیامبر صلی الله و علیه و آله را همانند یک پست چی می دانند که پیامی را آورده و از دنیا رفته . آن ها می گویند حالا که از دنیا رفت هیچ !!
اما این آیه مطلق است یعنی چه در زمان حضور پیامبر صلی الله و علیه و آله و چه زمان رحلت ایشان.
اهل بیت علیهم السلام نیز ملحق به پیامبرند ما هم از پیامبرصلی الله و علیه و آله وائمه علیهم السلام می خواهیم که برای ما دعا کنند چون خداوند می فرماید: که اگرپیش پیامبر صلی الله و علیه و آله می آمدند و می خواستند که برایشان استغفار کند، خداوند توبه آن ها را می پذیرفت .
(بخشی از سخنان حاج آقا اخوان در جمع طلاب)