هشدار!!! ترویج بدحجابی در حضور مسؤولان استان یزد به بهانه رونمایی از البسه قجری+تصاویر
به مناسبت عید غدیر در یکی از هتلهای زنجیره ای و سنتی یزد در مراسمی با حضور مسؤولان استان یزد در سال اقتصاد و فرهنگ، از البسه دوران قجری بر تن آقایان مهماندار و خانم های مانکن مهماندار با آرایش غلیظ رونمایی شد.
سابقه کشف حجاب در ایران به عهد مغول و یورش مغولان به ایران بازمی گردد و ترویج آن از زمان قاجاریه با مسافرت ناصرالدین شاه به غرب و به ارمغان آوردن سوغات پوشش زنان غربی برای بانوان ایرانی شکل گرفت.
تغییر لباس زنان اندرون نیز پس از سفرهای ناصرالدین شاه به اروپا آغاز شد و به تدریج از حرمسرای شاهی به خانه اعیان و سایر اقشار جامعه سرایت نمود. اما پوشش زنان در بیرون از خانه تا دوره مشروطیت و مدتی پس از آن به همان شکل سنتی (چادر، چاقچور و روبنده) بود.
کم کم این سنت شکنی به عهد پهلوی نیز سرایت کرد و به دنبال این سیاست، رضاشاه در اوایل خرداد 1314ش به کلیه وزرا، مدیران ، رؤسا و کارمندان دولت دستور داد که هفتهای یک شب با خانم های خود در کلوپ ایران حضور یابند.
حکایت سال جاری برگزاری شوی لباس قاجار در کاخ سعدآباد
حدود پنج ماه پیش همزمان با شب میلاد حضرت زهرا (س) شوی لباس قاجار در کاخ سعد آباد با حضور جمعی از زنان ایرانی و خارجی از جمله همسران وزرا و سفرای خارجی به میزبانی همسر رییس جمهور برگزار شد که یکی از برنامههای ویژه این مراسم، نشان دادن آداب و سنتهای ایرانی با برگزاری شوی لباس دوران قاجار بوده که با رقص سنتی دختر بچهها نیز همراه شده بود.
مردم یزد پس از انتشار این خبر به صورت خودجوش پس از برگزاری نماز جمعه پنجم اردیبهشت سال جاری در اعتراض به برگزاری جشن کاخ سعدآباد اقدام به امضای طومار و سردادن شعار مرگ بر فتنه گر کردند که در همین سایت خبری نیز منتشر شده است.
ماجرای رونمایی از البسه قاجاریه در یزد چه بود؟
در حالی که هنوز پنج ماه از جریان برگزاری شوی لباس قاجاریه در کاخ سعد آباد نگذشته است و مردم یزد خواستار تأیید یا تکذیب برگزاری چنین جشنی شده بودند ؛ در کمال ناباوری همزمان با شب عید غدیر، یکی از هتل های زنجیره ای و سنتی شهر یزد مراسم رونمایی از البسه دوران قاجار را به عنوا ن لباس رسمی مهمانداران این هتل با حضور برخی از مسؤولان استان از جمله حیدری، مدیرکل حوزه استاندارو معاون اجتماعی استاندار برگزار کرد.
در این مراسم که جمعی از مهمانان داخلی و خارجی مقیم هتل نیز حضور داشتند علاوه بر پذیرایی از شرکت کندگان در مراسم توسط مهمانداران با لباس های قجری، برنامه های متنوعی شامل موسیقی سنتی نیز اجرا شد.
این گزارش می افزاید: علی رغم استفاده از لباس های سنتی ایرانی که قطعاً می بایست با فرهنگ اسلامی نیز مطابقت داشته باشد و چند سالی است طراحان ایرانی را به سمت تلفیق طرح های سنتی با رعایت شئونات اسلامی سوق داده است ولی نباید از نظر دور داشت که در جامعه اسلامی و آن هم در شهر دارالعباه باید چیدمان چنین مراسمی و اجرای چنین طرح هایی با حساسیت ویژه ای اجرا شود و لذت جذب توریست بیشتر فدای یک عمر فرهنگ و آبروی زنان این دیار نشود.
مسأله ای که جای بحث و تحلیل دارد آرایش بانوان مهماندار و بیرون گذاشتن موها با تزئین هماهنگ به سبک دورانی که به «کشف حجاب» شهرت دارد است که از طراحی هماهنگ برگزار کنندگان این مراسم حکایت دارد.
سؤال این است که چگونه مسؤولان این هتل به خود اجازه می دهند از یک طرف بانوان را ملعبه اجرای طرح های خود قرار دهند و از طرف دیگر مکانی را که می تواند با وجود اقامت چند روزه مهمانان داخلی و خارجی در این هتل، انتقال دهنده فرهنگ دارالعباده قرار گیرد اینگونه فرهنگ را فدای اقتصاد کنند و سابقه دیرینه زنان یزدی را که حافظ حجاب اسلامی بوده اند زیر سؤال ببرند؟
اکنون از مسؤولان فرهنگی دارالعباده انتظار می رود تا نگذارند تنور چنین اقتصادی نان فرهنگ یزد را بسوزاند وآبروی مقاومت زنان دارالعباده که در زمان سیاه کشف حجاب رضاخانی تا کنون در برابر نفوذ فرهنگ غرب ایستادگی کرده اند یک شبه به باد فنا دهند.
ضمن احترام به مسؤولان استانی شرکت کننده در این مراسم که به گفته یکی از شرکت کنندگان تنها در اوایل مراسم و شاید بدون اطلاع از محتوای مراسم به عنوان شرکت کننده حضور داشته اند می خواهد تا موضع خود را در این زمینه به صورت صریح اعلام کنند.
گفتنی است: عکس های این مراسم توسط یکی از مخاطبان شرکت کننده در مراسم ارسال شده است.
منبع : یزد بانو