ماجرای بی ادبی طلبه ی آذری به حضرت معصومه(س)
یک طلبه آذری به قم آمده بود و تنها در مدرسه حجتیه زندگی میکرد که مریض میشود. بیماری و گرسنگی او در حدی بود که بیش از 24 ساعت هیچ چیزی نخورده بود. او در این وضعیت، لنگان لنگان خودش را به حرم حضرت معصومه (سلام الله عليها) میرساند. داخل حرم که میشود به خانم سلام میدهد و زیارت میکند و به ایشان میگوید: خانم، شما وقتی نمیتوانید اطرافتان را اداره کنید، این قدر آدم جمع نکنید!! من به قم آمدهام و 24 ساعت است که گرسنه هستم و سپس از حرم بیرون میرود.
ایشان نقل می کرد که با حال خرابی به مدرسه برگشتم و قصد داشتم که ترک تحصیل کنم و با خودم گفتم که این طلبگی چیزی برای ما نداشت و ما هم به جایی نمیرسیم؛ پس به دنبال کسب و کار برویم. وقتی وارد مدرسه شدم خادم مدرسه حجتیه به من گفت که از بیت آيت الله العظمي بروجردی آمده بودند و تو را میخواستند. من در ذهن خودم گفتم که آيت الله العظمي بروجردی با ما چه کار دارد! من یک طلبه گمنام هستم و حتما اشتباه شده است. اعتنایی نکردم و رفتم داخل حجره که دوباره خادم آمد و گفت: مگر من نگفتم که آيت الله العظمي بروجردی با شما کار دارد؟! خادم آيت الله العظمي بروجردی در مدرسه ایستاده و میخواهد شما را ببیند.
من هم پیش خادم رفتم که ایشان به من گفت: آقای فلانی شما هستید؟ آيت الله العظمي بروجردی می خواهد شما را ببیند!! من به همراه ایشان، به خانه آيت الله العظمي بروجردی رفتم و در حالی که خیلی خوشحال شده بودم، نشستم و دست ایشان را بوسیدم، وایشان با من، حال و احوالی کردند و گفتند، چه می خوانی؟ مدرسه در چه حالی است؟ و در همین زمان پاکتی را به من دادند. پاکت را گرفتم و دست آيت الله بروجردی را بوسیدم؛ ولی زمانی که داشتم از اتاق خارج میشدم آيت الله العظمي بروجردی گفت: آقای فلانی، وقتی که حرم مشرف شدید با خانم مودب رفتار کنید!!
البته، همه اینها با هم ربط دارد و فاطمه معصومه(سلام الله عليها) با کیان مرجعیت و با این حوزه به هم وابسته است. طلبههای موفق چیزی که میخواستند رفتهاند و از ایشان گرفتهاند. تعلیم و تعلم جای خودش را دارد، ولی این علم را بیخودی به هر کسی نمیدهند.
طلبه باید زحمت بکشد و به عبارتی باید جان بکند، اما توفیق را خانم حضرت معصومه (سلام الله عليها) می تواند بدهد تا فهم را زیاد کند و توان علمی را بالا ببرد. خیلیها در عالم طلبگی بودند، ولی مجبور شدند که آن را رها کنند.
این خانم میتواند حامی همه ما باشد و ما نباید دست از دامن ایشان برداریم. بزرگانی بودند که روزانه به زیارت فاطمه معصومه (سلام الله عليها) میرفتند و کسانی را ما دیدهایم که وارد حرم و کنار ضریح نمیرفتند و میگفتند ما نامحرم هستیم!! همین بیرون و در همان دم رواق میایستادند و زیارت میکردند.
مرحوم حاج شیخ عبد الكريم حائري، در زمان رضاخان دچار مشکلات مالی بودند و گاهی شش ماه میگذشت و ایشان نمیتوانست به طلبهها شهریه بدهد؛ اما ایشان با توسل به این بی بی و اهل بیت، کارش را به پیش برده است؛ فلذا در رفتن به حرم و زیارت این بانو باید مقید باشید و لااقل هفتگی به زیارت ایشان بروید و باید متوجه باشید که کجا ایستادهاید. خانم حضرت معصومه (سلام الله عليها) زنده است و باید بدانید که وقتی شما حرم میروید مثل این است که به خانه حضرت معصو مه (سلام الله عليها) وارد شدید. ایشان دختر موسی بن جعفر (عليهما السلام) است و اگر یک سفارش به آقا امام زمان عجل الله تعالي فرجه الشريف که کل مقدرات عالم در دست اوست، داشته باشد، همه مشکلات شما حل میشود.
آنان که خاک را به نظر کیمیا کنند
آیا شود که گوشه چشمی به ما کنند
ما الان نزدیک پنجاه سال است که در این شهر هستیم، و به چشم خودمان خیلی کرامات را دیدیم. ما مریضیهایِ صعب العلاجی و سرطانهای عجیب و غریبی را ما دیدهایم که این خانم شفا داده است. این خانم، مقام ارجمندی و والایی دارد. کسانی بودند که وقتی میخواستند مشهد مشرف شوند اول زیارت خانم فاطمه معصومه (سلام الله عليها)میرفتند و از ایشان کسب اجازه میکردند. ایشان گوهری است که خدا در دامن ما گذاشته و پشتوانه حوزه است؛ حوزهای که خدا میداند چه مشکلاتی بر آن گذشته است.
ما روایاتی داریم که قم در آخر زمان، پناه شیعیان است و همه به برکت این خانم است. حرم خانم فاطمه معصومه (سلام الله عليها)، حرم اهل بیت است. خدای متعال ايشان را واسطه فیض خود قرار داده است؛ همان گونه كه امامان ما این چنین بودند تمام شیعیان عالم، خاصه شیعیان ایران و بالاخص ساكنان جوار قبرش از فیض او بهرههای فراوانی برده و میبرند.
بنابراین باید شأن و قدر ایشان را متوجه باشیم و سعی کنیم که از این خرمن فیض، توشه بگیریم. والسلام علیکم و رحمۀ الله و برکاته
منبع:خبرگزاری حوزه